Sant Joan ha anat evolucionant al llarg dels anys però les seves coques no deixan de ser una tradició catalana

Tothom està esperant que arribi Sant Joan. La nit del 23 de juny s’omple completament de màgia i misteri, però sobretot , de tradició i grans sabors. La coca de Sant Joan és un dels menjars més arrelats en la cultura catalana. I és que està tan bona, que només es necessita una bona copa de cava perquè la nit sigui rodona. Això sí que és una gran manera de donar la benvinguda a l’estiu !

La coca de Sant Joan forma part de la tradició i cultura catalana des de fa centenars d’anys. Però aquest fantàstic postres que fa a més d’un llepar-se els dits , ha desenvolupat canvis en la rebosteria. Antigament, les coques es cuinaven amb forma rodona i amb menys ingredients i sabors sent la farina, el llevat, la sal, els ous , la llimona , la mantega i algun que altre ingredient més , els elements principals .

Però la tradició ha evolucionat i la coca de Sant Joan d’avui dia presenta diferents sabors per a cada públic. Les més antigues i típiques són les de llardrons i les de fruita. Tot i que la de xocolata i crema està agafant terreny i comencen a ser les favorites de la gent. L’última varietat de coques que coneixem és la de cabell. Totes i cadascuna d’elles són una meravella per al paladar.

Algú coneix alguna manera millor de passar la nit de Sant Joan ?

Des de Can Torreta no coneixem cap millor que emportar-te una coca, la que vulguis, hi ha moltíssimes varietats en els nostres supermercats i fetes a ma per les nostres pastisseres! aprofitar el viatge i agafar una bona ampolla de cava i chin, chin! Benvingut estiu! Només et queda saltar com un boig a la foguera i gaudir de la calidesa de la nit. 

Quina és la teva coca preferida?          

 

Pin It on Pinterest