D’ON VE EL NOM DE CAN TORRETA?

Som una familia, fidel a la nostra historia i al nostre passat. Res és gratuït, ni fruit de la casualitat, hi ha un origen i un motiu en totes les coses. Molta gent ens ha preguntat, d’on ve el nom de Can Torreta? Vet aquí la nostra història.

ELS NOSTRES INICIS, LA NOSTRA HISTÒRIA.

Ens hem de remuntar molts anys enrere. De fet, la primera noticia que tenim d’un Torreta la trobem l’any 1820. Hi ha molta gent que creu que el nom de Can Torreta prové del cognom de la familia, cosa que no és així.
El fet és que abans, i encara ara, les masies de pagès no acostumaven a ser propietat dels qui treballaven la terra i hi vivien, sinó que la propietat requeia als anomenats “Senyors de la Casa” que els tenien com a massovers. Aquesta posició de masover significava que els treballadors, juntament amb la seva familia, es responsabilitzaven de guardar la casa i tenir-la a punt per als Senyors i fer tasques de neteja, cuina, treballar les terres i també cuidar el bestiar, si es que n’hi havia.
Els nostres avantpassats, eren els masovers de la masia de La Torreta, situada entre les muntanyes de Ribes i Olivella. Quan baixaven al poble, durant molts anys els anomenaren els nois de La Torreta. Can és una paraula catalana que vol dir casa de, per tant era a casa d’en Torreta. I desde llavors, sempre s’ens ha anomenat els de Can Torreta.

1820

1820

Ens hem de remuntar molts anys enrere. De fet, la primera noticia que tenim d’un Torreta la trobem a l’any 1820. Hi ha molta gent que creu que el nom de Can Torreta prové del cognom de la familia, cosa que no és certa.
El fet és que abans, i encara ara, les masies de pagès no acostumaven a ser propietat dels qui treballaven la terra i hi vivien, sinó que la propietat requeia als anomenats Senyor de la Casa que els tenien com a massovers. Aquesta posición de masover significa que ell, juntament amb la seva familia, es responsabilitzaven de guardar la casa i ter-la a punt per als Senyors: netejar, cuinar… i  treballar les terres com cuidar el bestiar que hi pogués haver.
Doncs bé, els nostres avantpassats, eren els masovers de la masia de La Torreta, situada entre les muntanyes de Ribes i Olivella. Quan baixaven al poble, durant molts anys els anomenaren els nois de La Torreta. Can és una paraula catalana que vol dir casa de, per tant era a casa d’en Torreta. I desde llavors, sempre s’ens ha anomenat Can Torreta.
Som una empresa centenària i familiar catalana, que des de fa molts anys, treballem per oferir el millor als nostres clients.
La nostra història, té els seus orígens a l’any 1885, quan en Josepet Coll i Jacas, l’oncle del pare del besavi de l’actual generació, va començar a comercialitzar a Sant Pere de Ribes, d’on era de tota la vida, en un petit establiment ubicat on ara hi ha la plaça de la Vila del municipi Ribetà.

1885

1885

Som una empresa centenària i familiar catalana, que des de fa molts anys, treballem cada dia oferint el millor de nosaltres als nostres clients.
La nostra història, té els seus orígens a l’any 1885, quan en Josepet Coll i Jacas, l’oncle del pare del besavi de l’actual generació, va començar a comercialitzar a Sant Pere de Ribes, d’on era de tota la vida, en un petit establiment ubicat on ara hi ha la plaça de la Vila del mateix municipi.
L’any 1961, la cambra oficial de comerç i navegació de Barcelona, concedeix a Francesc Coll i Almirall (el pare del besavi), un diploma commemoratiu, en motiu dels 75 anys de la seva contribució al progrès de les activitats econòmiques i comercials del municipi de Ribes.
Anys després, en Pere Coll i Vidal, el besavi fill de Francesc Coll i Almirall i de la Montserrat Martí i Martí, regenten un petit establiment al carrer del Pi número 11 de Sant Pere de Ribes, on venen llegums, pasta per sopa, arròs, olives, olis, algunes conserves, patates, ous, llonganisses i botifarres… tot a granel.

1961

1961

L’any 1961, la cambra oficial de comerç i navegació de Barcelona, concedeix a Francesc Coll i Almirall (el pare del besavi), un diploma commemoratiu, en motiu dels 75 anys de la seva contribució al progrès de les activitats econòmiques i comercials del municipi de Ribes.
Anys després, en Pere Coll i Vidal, el besavi fill de Francesc Coll i Almirall i de la Montserrat Martí i Martí, regenten un petit establiment al carrer del Pi número 11 de Sant Pere de Ribes, on venen llegums, pasta per sopa, arròs, olives, olis, algunes conserves, patates, ous, llonganisses i botifarres… tot a granel.
L’any 1972, en Pere i la Montserrat, obren un establiment al carrer de la Pau,14 amb la finalitat de començar a vendre els famosos Pollastres al Ast de Can Torreta. Més tard hi traslladen tota la botiga que tenien al carrer del Pi.

1972

1972

L’any 1972, en Pere i la Montserrat, obren un establiment al c/de la Pau nº 14, amb la finalitat de començar a vendre els famosos Pollastres al Ast de Can Torreta. Més tard hi traslladen tota la botiga que tenien al carrer del Pi.
A principis dels anys 80, els fills d’aquest matrimoni: en Francesc, en Pere i en Marcelí i la dona del primer fill la Conxi, agafen la direcció de l’empresa. A partir d’aquí s’inicia una época de canvis i modernitzacions on transformen en diferents fases, la botiga de venta tradicional en el primer Supermercat de Ribes passant dels 80m2 a un de 400 m2.

1980

1980

A principis dels anys 80, els fills d’aquest matrimony: en Francisco, en Pere, en Marceló la fona del primer, la Conxi, agafen la dirección de l’empresa. A partir d’aquí s’inicia una época de canvis i modernitzacions on transformen en diferents fases, la botiga de venta tradicional en el primer Supermercat de Ribes passant dels 80m2 a un de 400 m2.
Posteriorment, serà aquest mateix equip directiu, el que doni una nova cara i un nou impuls a l’empresa amb la obertura de nous comerços. Començant el març de 1993 a la carretera dels cards de Ribes, s’obria el més gran fins aquell moment. Aquesta obertura va causar un gran furor a la comarca del Garraf ja que en aquell moment, Ribes va passar a tenir un hipermercat que suposava tot un aconteixement comarcal donat que només Vilanova i la Geltru n’albergava un altre.

1993

1993

Posteriorment, serà aquest mateix equip directiu, qui doni una nova cara i impuls a l’empresa amb la obertura de nous comerços, començant el març de 1993 a la carretera dels cards de Ribes. Aquesta obertura va causar un gran furor a la comarca del Garraf ja que en aquell momento obrir dins de la població un supermercat amb categoria d’hipermercat suposava tot un aconteixament comarcal donat que només Vilanova i la Geltru n’albergava un altre.
Avui en dia estem presents a Sant Pere de Ribes amb tres locals comercials, a Segur de Calafell i a Vilafranca del Penedès.
La nostra història no seria tant llarga, si en aquest anys, no haguèssim comptat amb un bon equip humà i els nostres clients no haguèssin confiat amb nosaltres dia rera dia. A tots ells i a tots vosaltres gràcies per acompanyar-nos en aquest camí.

Pin It on Pinterest